Kennel Glowtime ~ American Cocker Spaniels
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Amerikancockerspanieli kehitettiin Yhdysvalloissa Britanniasta tuoduista spanieleista.

 Englantilaiseen serkkuunsa verrattuna amerikancockerspanieli on kooltaan hieman pienempi ja sen karvapeite on huomattavasti runsaampaa. Amerikancockerin pää on pyöreämpi ja kuono leveämpi, mikä antaa sille lutuisen ilmeen, ei noita ruskeita mantelisilmiä voi vastustaa.

Luonteeltaan amerikancockerspanieli on ikuinen pentu, aina valmis seuralainen, iloinen, vilkas, avoin, utelias ja ystävällinen vieraitakin ihmisiä kohtaan.

Oikean luonteen omaava amerikancockerspanieli sopii erittäin hyvin lapsiperheen koiraksi.

Se on myös sosiaalinen toisia koiria kohtaan ja sopii myös perheeseen jossa muita pieniä lemmikkieläimiä.

Sopii ensimmäiseksi koiraksi koska luonteensa puolesta on helppo rotu ja on hiljaisimmasta päästä koirarotuja joten sopii kerrostaloon. Ei ole taipuvainen tekemään kotona suuria tuhotöitä, kuten paloittelemaan huonekaluja.

Amerikancockerin kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä vain. Esiintymisestä nauttiva, huomion keskipisteenä viihtyvä ja upeaturkkinen amerikancockerspanieli on loistava näyttelykoira, viihtyy sohvalla, lähtee mielellään metsään, on nopea oppimaan ja loistava agilitykoira.

Suomen ilmasto-oloissa pitkää turkkia on välillä työläs hoitaa, se takkuuntuu jos ei pese turkkia säännöllisesti yhden - kahden viikon välein ja talvisin lumi paakkuuntuu mahakarvoihin helposti joten jos ei koiranäyttely kiinnosta kannattaa koiran turkkia leikata lyhyemmäksi.

Trimmaamme kaiken karvaiset, kokoiset ja ikäiset koirat taikka haluttaessaan pennun omistaja saa kattavan koulutuksen siihen.